______________________________________
TORBEN ENGELBRECHT
Enghaven 54
6990 Ulfborg
20272077
______________________________________


MALERIER 2
Klik for en større udgave af maleriet


Taliban

Krebse-kalas er en gammel svensk tradition, hvor det gælder om at få så meget indenbords som muligt af både krebs og brændevin. Man siger, at der skal drikkes en snaps for hver krebs - måske endda en til hver klo.  Midsommernatten, hvor bålets gnister danser som ildfluet, hvor birkestammerne lyser op og hvor trækharmonikaen jamrer - det er da ikke til at holde ud, vel?


Krebse-kalas

Det er ikke uden årsag, at der er skrevet så mange kogebøger netop om det toscanske køkken, hvis enkelhed både forbløffer og begejstrer. Man kan sige, at landskabet i Toscana afspejler råvarerne: ligefremt, enkelt og fuldt af nydelse. Lufttørret skinke prosciutto og salami med variationer, krydderier, dufte og et godt glas rødvin. 

 

Toscana

Spartas konge havde en smuk dronning Leda, som optændte alle med begær. Da overguden Zeus så hende bade i en sø, ville han straks nyde den smukkes gunst og skabte sig om til en flot svane. Leda svømmede rundt og legede og kælede for den smukke fugl, der strøg sig tæt op ad hende. Efter dette fødte Leda to drengebørn Pollux og Kastor, som kongen var meget stolt af. Men han var kun far til Kastor - Pollux var en gudesøn !

 

Leda og Svanen

I 1970-erne var der en børneudsendelse, hvor børn skulle fremstillede og indsendte dukker, som fik fantasinavnet Sismofytter.  Maribo Sukkervarefabrik fik ideen til et Sismofytbolche, som har gået sin sejrsgang over hele landet. 25 mill. Sismofytbolcher triller årligt ud af maskineriet i Maribo. Kendetegn: Stærkt og med meget kraftige farver

 

Sismofyt

Dreigroschenoper (Laser og Pjalter) 1928. Tekst: Bertolt Brecht   Musik Kurt Weill.  Teksten udgør et katalog over røveren Macheaths forbrydelser som mord, brandstiftelse og voldtægt. Tonen i visen er som en skillingsvise, der lægger afstand til det drabelige indhold. 

 

Mack the Knife  (I gaslampernes skær)

Akryl på lærred 80x60 cm.

 

Das Endspiel
Skuespilleren har tabt sine kontaktlinser

 

Akryl på lærred 80x60 cm.

 

Havkatten i Hyttefadet

Acryl på lærred 100x100 cm.

 

Danekræ

Havets Moder  Acryl på lærred 100x100 cm.

 

Havets Moder
Et grønlandsk Folkesagn

 

Hkh. Prinsen af Danmark, Hofjægermesteren af Venø, Godsejeren fra Codan betragter udbyttet fra dagens jagt, der oplyses af lygterne fra de blankpolerede 4WD-er.  Akryl på lærred 100X100

 

Det Royale Jagtselskab
HKH Prins Henrik, Kristian Kjær og Peter Zobel

Mennesker mødes og sød musik opstår. Akryl på lærred 100x100 cm.

 

Mennesker Mødes

 

Fernisering VKU

Alle verdens storbyer har et veludbygget system af undergrundsbaner for at lette befolkningen, men i myldretiden er der ofte meget lidt plads i vognene, og stationer lukker pga. forskellige hændelser.  I New York er det nødvendigt med et anti-terrorkorps, hvis stærkt bevæbnede vagter i kampuniformer patruljerer i undergrundsbanen. Det nationale amerikanske sikkerhedråd har bevilliget 150 millioner dollar til en specialenhed, der sammen med bombehunde patruljerer de støste undergrundsstationer. 

 

Subway Central Station

Himalaya Acryl på lærred 60x80

 

Himalaya

Andesbjergene Acryl på lærred 60x80

 

Andesbjergene

Torben EngelbrechtDen Levantinske Madonna  Acryl p� l�rred 90x120 cm.


Den Levantinske Madonna

Sjette April 2010 Acryl p� l�rred 80x120 cm.

 

Første Skoledag

Jordens Søjler   Akryl på lærred 60x80

 

Jordens Søjler

Shang Ri La  Akryl på lærred 60x80

 

Shangri-La

Brdr. Grimms Eventyr

 

Brdr. Grimms Eventyr

 

Ardennerne

MALERIER 2

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk